Marinakvariet
Startside Artsinformasjon Akvariebygging 4100 l akvarium Galleri Div. om fisk Div. om koraller Oppstart av akvarium Vannkvalitet Kjemi Sand og stein Utstyr Akvarielys Glass Rørmontering Plagsomt For varmt vann Fotografering Linker Search Butikken ACRO Marinakvariet

 

 

Tur til Marinakvariet i Göteborg - En reiseskildring fra en fornøyd kunde!

Gjennom aktiv deltaker i akvariehobbyen en del år har jeg opplevd både god og mindre gode akvariebutikker. Men aldri har jeg opplevd en slik gjestmildhet og hyggelig besøk som til Marinakvariet i Göteborg, Sverige. Her er min historie:

Lei av fiskedød!

Etter å ha vært uheldig (og kunnskapløs) vedrørende smittsomme fiskesykdommer, var akvariet mitt rimelig tomt for fisk i 2003. Jeg hadde et ønske om å kjøpe fisk hos en forhandler som var seriøs, som hadde friske og spreke dyr og som ikke gjorde at man tømte lommeboka helt når man gikk ut igjen!  Etter å ha studert internett og snakket med andre akvarister, falt valget på Marinakvariet i Göteborg. Etter som jeg bor i Horten er butikken ikke lengre unna enn ca 3,5 timer med ferge og bil. Jeg fylte opp bilen med kjølebagger og satte meg på ferga forventningsfullt.

En liten butikk, men med med utrolig mengder saltvannsdyr

Butikken var lett å finne. Man kjørte bare E6 rett nedover. Forbi Liseberg og tok av mot Mölndal Syd. Butikken ligger på høyre side av E6 ved fabrikken til Astra Zeneca. Et lite kart skrevet ut fra internett før jeg reiste gjorde at jeg kjørte rett på. Butikken var ikke særlig større enn 20-30 m2. Men allikevel masse akvarier fullt med saltvannsfisker. Her gikk det flere typer keisere og kirurger. Flere sommerfuglfisker og dvergkeisere. Diverse klovnefisker, Chromiser, gobier, trykkere og flere spesielle fisker som jeg ikke har sett før verken før eller senere. Midt i butikken var det et stort korallrevskar. Stort sett mange forskjellige steinkoraller skinnende i grønt og mer rødlige farger. Muslinger i metalliske blåfarger. Man måtte bare smile! Man ble tatt i mot i døren av en hyggelig og vennelig mann - Bengt Holm. Han virket som en ekte entusiast og viste oss gladelig rundt i butikken. Det var tydelig at han (med rette) var stolt av butikken sin.

 

Diverse akvarier med fisk og koraller på sideveggene i Marinakvariet

De 2 store korallakvariene i butikken.

Kjøp på kredit og gratis fisk!

Fiskene hadde gått lenge i karantene og de var alle feite og fine. Det lå ann til kjøp! Jeg endte opp med 2 sommerfuglfisker, 1 A. leukosternon, 1 Z. flavescens, 1 A. Sohal, 1 Z. desjardinii og 1 C. lorriculus. Men Bengt var noe skeptisk! Han ville egentlig ikke selge meg fiskene uten at UV-lys var tilstede på disse fiskene samtidig som jeg hadde hatt  problemer med fiskedød tidligere. UV-lys hadde jeg ikke penger til der og da. Han hadde en 55W til salgs for 5000,- Jeg kunne få den for 4000,-. Men pengene hadde jeg ikke! Det utrolige er at jeg fikk med meg UV-lyset uten å betale. Jeg kunne sette inn på kontoen hans når jeg kom hjem. Ganske spesielt når han ikke kjente meg i det hele tatt. Glad og fornøyd kjørte jeg hjemover med min store fiskefangst. Vel hjemme monterte jeg UV-lyset og slapp oppi fiskene. Alle klarte seg godt med unntak av den ene sommerfuglfisken som kun levde 1-2 timer. transporten ble for tøff. Karet mitt så flott ut og endelig så jeg ut til å ha fisker som klarte seg bra. Etter 1 dag ringte Bengt til meg å spurte hvordan det gikk - bare det er imponerende! Jeg fortalte at alt hadde gått fint. Det eneste var tapet av en sommerfuglfisk. Dette syntes Bengt var leit og tilbudet om å få 2 nye fisker gratis for bryderiet kom opp spontant - Makan! Det var ikke tomme ord. Neste besøk fikk jeg 2 gratis fisk.

Hva har skjedd videre?

Senere har vi hatt mye kontakt. Jeg har vært nedover flere ganger og hver eneste gang jeg kommer er det alltid et stort utvalg av "fristende delikatesser". Fiskene har vært friske. Jeg har etter hvert supplert karet med nye koraller og fisker. I forbindelse med at jeg har bygget et stort nytt akvarium, har marinakvariet laget lysarmaturen som består av 10 stk 400W MH samt 6 stk lysstoffrørskinner. Dette armaturet er imponerende. Bekjentskapen og oppdagelsen av denne butikken har vært gull verdt for meg og jeg vil anbefale alle saltvannsakvarister i Østlandsområdet å ta en tur til Göteborg på besøk! Man vil garantert bli fornøyd med friske dyr og super kundebehandling.

Lysarmaturet - laget på bestilling hos Marinakvariet

 

Her er nettadressen til Marinakvariet : http://www.marinakvariet.com